De bofkip

Onze kippen worden natuurlijk gehouden en opgefokt. Ze krijgen biologisch voer voorgeschoteld en zelf zoeken ze allerlei griebeltjes en kriebeltjes uit de tuin.

Een koppel hanen op de mestbultEen koppel hanen op de mestbult


Er lopen bij ons gemiddeld zo'n 100 kippetjes vrij over het erf.

Kippen trekken samen op met de varkens Kippen trekken samen op met de varkens


De kippen pikken de wormen op die bovenkomen bij het gewroet van de varkens.

loslopende kippen op het erfOnze kippen worden natuurlijk gehouden en opgefokt.


Onze kippen krijgen geen antibiotica en worden niet gevoerd met genetisch gemanipuleerd voer

Ze lopen ook nog wel eens tussen de varkens in het weiland. Soms maken de varkens enorme gaten in de grond en dan komt er nog wel eens een pier naar boven gevlogen die dan vervolgens weer in de snavel van de kip belandt.

In de biologische kippenhouderij worden vleeskippen normaal ongeveer 11 weken oud. Wij hebben er voor gekozen om ze wat langer te houden en bij ons worden ze tussen de 16 weken en 26 weken oud. Dit kan ook bij ons omdat we dit op kleine schaal doen. Er lopen hier gemiddeld ongeveer 100 kippetjes over het erf.

Het vlees

Het voordeel van het langer houden van de kip is dat deze meer smaak krijgt. Het vlees is gewoon rijper. Onze kippen krijgen geen antibiotica en worden niet gevoerd met genetisch gemanipuleerd voer omdat wij denken dat dit niet goed is voor mens dier en natuur. Door onze manier van houden krijg de kip weer smaak. De smaak van vroeger wordt vaak gezegd. De structuur van het vlees is ook totaal anders en de kleur van het vlees is niet wit maar rosé. We slachten onze kippen zelf waardoor de kip een zeer onaangename reis naar de slachterij bespaart blijft.

U kunt onze kippen bestellen via het bestelformulier >>