De runderen

De koeien die wij aankopen zijn Limousin koeien. De Limousin koe is een zeer geschikt ras om biologisch  te houden. Het is een sterk ras wat  sober gehouden kan worden.

De Limousin koe


Een zeer geschikt ras om biologisch  te houden.

Ruime weides

De koeien lopen vanaf het voorjaar tot de herfst in ruime weides waar ze als koppel gehouden worden.

Biologisch


De koeien worden biologisch gehouden. Dat wil zeggen dat de weides niet worden bemest of bespoten. Al het voer komt van eigen boerderij.

DSC_0841Balans in de kudde


De kalfjes blijven 8 maanden bij hun moeder en de stier loopt altijd bij het koppel in. Zo ontstaat er een kudde waar een natuurlijke balans is tussen de dieren.

De koeien lopen vanaf het voorjaar tot de herfst in ruime weides waar ze als koppel gehouden worden. De kalfjes blijven 8 maanden bij hun moeder en de stier loopt altijd bij het koppel in. Zo ontstaat er een kudde waar een natuurlijke balans is tussen de dieren. Door deze natuurlijke balans hebben de dieren geen stress en zijn daardoor ook minder vatbaar voor ziektes en hoeft er ook minder antibiotica gebruikt te worden.  In de winter staan de koeien op stal. Ze lopen daar niet op roosters maar op een strobed waar dagelijks schoon stro in wordt gebracht.

De koeien worden biologisch gehouden. Dat wil zeggen dat de weides niet worden bemest met kunstmest of bespoten. Al het voer komt van eigen boerderij. Hierdoor ontstaat er een duurzaam product aangezien er geen voer getransporteerd hoeft te worden.

Het vlees

De smaak van Limousin rundvlees staat hoog aangeschreven. Dit werd en wordt nog steeds bevestigd door vele topkoks en diverse jury’s van smaakwedstrijden. De natuur heeft in alle rust zijn gang kunnen gaan en dat is te proeven! Limousin heeft een echte, uitgebalanceerde smaak, kortom een echte ouderwetse, pure vleessmaak

De runderen

De runderen die wij aanschaffen betrekken wij van de familie Smit in Oosterwijtwerd. Zij houden sinds 1989 Limousine koeien op hun boerderij. Dit doen zij met ontzettend veel passie en toewijding wat resulteert in een prachtig mooi bedrijf waar de dieren het erg goed hebben.