Waddenvarkens op TeeVee

Waar komt ons vlees vandaan? De boer op – RTV Oog


Gepubliceerd op 9 oktober 2018
Waar komt ons eten vandaan? In De Boer Op zoekt Alina Kiers het uit samen met een kind van CBS De Wegwijzer uit de Stad Groningen. In deze aflevering gaat Alina met Myron naar de Waddenvarkens in Uithuizermeeden om te zien waar varkensvlees vandaan komt.

Binnenstebuiten, Culinair expert Alain Caron op bezoek bij de Waddenvarkens- KRO/NCRV NPO2


Gepubliceerd op 18 mei 2018
Culinair expert Alain Caron is in het uiterste puntje van de provincie Groningen, vlakbij de wadden waar Petra en Edwin Spa Bonte Bentheimer varkens houden. Omdat de salami (een nieuw product van Edwin) nog lange tijd moet rijpen, maakt Alain met een mooi stuk varkenskarbonade een heerlijk gerecht.
Bekijk op de website van KRO/NCRV

Uithuizermeeden heeft een vijf sterren-zwieneboer – RTV Noord


Gepubliceerd op 3 juli 2017
De beste varkensboer, een vijf sterren-varkensboer, zit in Uithuizermeeden. Dat zegt althans Varkens in Nood. Die heeft een lijst gemaakt met de 28 beste varkensboeren in Nederland. Het is de boerderij Waddenvarkens van Edwin en Petra Spa. (beelden eigendom van RTV Noord)

Waddenvarkens voor De Meeuwen


Gepubliceerd op 7 juni 2017
Woonwijk De Meeuwen heeft er nieuwe bewoners bij. Vier varkens deden daar vandaag hun intrede op het grasveld aan de Barkmolenstraat.

Het initiatief om varkens naar De Meeuwen te halen komt van buurtbewoner Simon de Vries. Hij wil buurtbewoners en kinderen duidelijk maken waar hun vlees vandaan komt.

Rob is getuige van een waar mediacircus – RTV Noord


Gepubliceerd op 7 juni 2017
De Groningse stadswijk De Meeuwen heeft sinds vanmiddag 4 nieuwe inwoners: waddenvarkens uit Uithuizermeeden. Ze worden door de wijkbewoners verzorgd en begrazen een braakliggend stuk grond.

Kijk hier voor meer achtergrondinformatie: http://www.rtvnoord.nl/?p=179126

Samen in beeld. Podium.tv bezoekt Waddenvarkens


Gepubliceerd op 4 sept. 2015
In ‘Wat Gebeurt Hier’ neemt Samen in Beeld een kijkje bij de Waddenvarkens. Het boeren bedrijf van Petra en Edwin Spa in de polder achter Uithuizermeeden. Geen megastal, maar blije dieren in modderpoelen. (beelden eigendom van Podium Groep B.V.)

Waddenvarkens worden nieuwe inwoners van Meestad


Gepubliceerd op 5 okt. 2015
Geen mensen maar varkens hebben zaterdag hun intrek genomen in de wijk Meerstad bij Harkstede. Omdat de huizenbouw stagneert en de verkoop tegenvalt, wordt de grond voorlopig verpacht aan boeren. Varkensboer Edwin Spa uit Uithuizermeeden wist er wel raad mee.

Sterrenkok kookt voor varkensboerbezoek


Gepubliceerd op 21 jun. 2015
Ze hebben een zee van ruimte, de varkens van Edwin en Petra Spa in Uithuizermeeden. Bij hun boerderij vlakbij de Eemshaven fokken ze zogeheten waddenvarkens. En daarna worden ze geslacht. Zondag 21 juni 2015 was er een open dag.